Anadolu Sigorta bireysel emeklilik hesaplaması yapılabilmesi için; Anadolu Sigorta merkezlerine gidilebilmektedir, web sitesinden Anadolu Sigorta bireysel emeklilik hesaplama kısmından hesaplama yapılabilmektedir veya telefon ile aranarak bilgi alınabilmektedir. Bireysel emeklilik sisteminden emekli olunabilmesi için; sistemde en az 10 yıl kalınması gereklidir ve ayrıca 56 yaş doldurulmalıdır. Bu şartları sağlamayanlar devletin katkı ödemesinin tamamını alamamaktadırlar. Devlet katkı ödemesinin tamamını alabilmek için bu şartları sağlamak gerekir iken, daha kısa sürede bireysel emeklilik sisteminden çıkanlar daha az miktarda katkı payı almaktadır. 3 yıldan daha kısa süre sistemde duranlara ise herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Devlet katkısı %25 oranında verilmektedir. Emekliliğe hak kazanılması durumunda; o zamana kadar yapılmış olan birikim tutarı hesaplanabilmektedir ve birikim istenirse toplu para halinde veya düzenli maaş şeklinde alınabilmektedir. Bu süreçte yapılan birikiminin tutarını arttırmak da sisteme kayıtlı olanın elindedir. Ödemelerini aksatmaz veya katkı payı ödemelerinde artışlar yapar ise; daha fazla birikim elde edebilmektedir.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilik Sistemi Hesaplaması
Anadolu Sigorta bireysel emeklilik sistemi birikim hesaplaması yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:
- https://www.anadoluhayat.com.tr adresine giriş yapılmalıdır.
- BES Birikim Hesaplama seçeneği seçilmelidir.
- Açılan sayfadaki form doldurulmalıdır. Bu formda; yaş, emekli olmayı planladığı yaş, ödeme sıklığı, ödediği katkı payı tutarı, katkı payının yıllık artış oranı, eğer varsa başlangıç katkı payının ne kadar olduğu gibi sorular sorulmaktadır.
- Form doldurulduktan sonra hesapla butonuna tıklanmalıdır ve Anadolu Sigorta bireysel emeklilik hesaplaması sonucu birikimin ne kadar olduğu görülebilmektedir.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilik Gelirine Göre Katkı Payı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Anadolu Sigorta bireysel emeklilik gelirine göre katkı payı hesaplaması yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:
- Anadolu Hayat Emeklilik’in web sitesine giriş yapılmalıdır.
- Gelecek Planlama Araçları menüsüne giriş yapılmalıdır.
- Katkı payı hesaplama seçeneği seçilmelidir.
- Emeklilik gelirine göre katkı payı hesaplamak istiyorum seçeneği seçilmelidir.
- Alt kısımda açılan form doldurulmalıdır. Bu formda; yaş bilgisi, emekli olmayı planladığı yaş, aylık emeklilik geliri hedefi, maaş almak istenen süre, tahmini aylık SGK maaşı, eğer varsa tahmini diğer gelirleri, güncel birikim tutarı, güncel aylık katkı payı tutarı gibi bilgiler istenmektedir.
- Form doldurulduktan sonra hesapla butonuna tıklandığında, emeklilik gelirine göre katkı payının ne kadar olduğu görülebilmektedir.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilik Birikimine Göre Katkı Payı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Anadolu Sigorta bireysel emeklilik birikimine göre katkı payı hesaplaması yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar şunlardır:
- Anadolu Hayat Emeklilik’in web sitesine giriş yapılmalıdır.
- Ana sayfanın alt kısmında bulunan gelecek planlama araçları kategorisine kadar sayfa aşağıya indirilmelidir.
- Ardından katkı payı hesaplama yazan yerdeki hesaplayıcıyı aç butonuna tıklanmalıdır.
- Açılan sayfadan emeklilik birikimine göre katkı payı hesaplamak istiyorum seçeneği seçilmelidir.
- Bir form açılmaktadır ve bu formda; yaş, emekli olmayı planladığı yaş, toplam bireysel emeklilik sistemi birikim hedefi, güncel birikim tutarı ve güncel aylık katkı payı gibi bilgiler istenmektedir. Tutarlar TL bazında doldurulmalıdır.
- Formdaki bütün boşluklar doldurulduktan sonra hesapla butonuna tıklanmalıdır ve ardından emeklilik birikimine göre katkı payının ne kadar olduğu görülebilmektedir.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilikte Daha Yüksek Bir Birikime Sahip Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?
Anadolu Sigorta bireysel emeklilikte daha yüksek bir birikime sahip olmak için yapılması gerekenler şunlardır:
- Katkı paylarının aksatılmaması ve daha da düzenli bir şekilde ödenmeye devam edilmesi gereklidir.
- Fon getirilerinin takibinin düzenli olarak yapılması gereklidir. Beklenenin aksinse bir durum görüldüğünde, fon dağılımında gerekli değişiklikler yapılabilmektedir.
- Yatırılan katkı payı miktarında artış yapılabilmektedir.
- Bireysel emeklilik sistemi ödemelerini yaparak, ara ödemeler de yapılabilmektedir.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilikten Emekli Olunduğunda Birikim Nasıl Değerlendirilebilmektedir?
Anadolu Sigorta bireysel emeklilikten emekli olunduğunda birikimi değerlendirebilmek için yapılması gerekenler şunlardır:
- Öncelikle plan değişikliği yaparak, emeklilik gelir planına dahil olunabilmektedir. Bu durumda o zamana kadar bireysel emeklilik sisteminde birikmiş olan tutarın programlı bir geri ödeme ile geri alınabilmesi mümkündür. Dolayısı ile bireysel emeklilik sisteminden de çıkılmamış olunmaktadır.
- Bireysel emeklilik sistemi birikiminin toplu olarak alınabilmesi mümkündür.
- Bireysel emeklilik sistemi içerisinde birden fazla hesaba sahip olunması durumunda; emeklilik hakkının kullanılması ile birlikte bu hesapların da birleştirilmesi ve birikiminin alınması mümkündür.
- Bireysel emeklilik sisteminde kalarak ödeme yapmaya devam edilebileceği gibi, sistemden çıkarak paranın toplu olarak veya belirlenen taksitlerle alınması mümkündür.
Anadolu Sigorta Bireysel Emeklilik Örnek Birikim Hesaplaması
Anadolu Sigorta bireysel emeklilik örnek birikim hesaplaması yapmak gerekir ise; 30 yaşında Anadolu Sigorta bireysel emeklilik sistemine dahil olmuş biri olsun. Kendisi bireysel emeklilik sistemine aylık 200 TL ödüyor olsun. 56 yaşında emekli olmak istemesi durumunda; yıllık brüt reel getiri oranı %4 ise Anadolu Sigorta bireysel emeklilik hesaplamasına göre 114.970 TL birikimi olmaktadır. Yıllık brüt reel getiri oranı eğer %2 ise, birikimi 86.770 TL olmaktadır. Yıllık brüt reel getiri oranı, sisteme dahil olunduğunda verilebilecek kesin bir oran değildir ve tercih edilen fon ile yatırım getirilerine göre değişiklik göstermektedir.